Onderhoud van de meubels

 

 

Onderhoud van houten meubels:

Binnen gebruik

Blanke Was:

De houten meubels worden standaard voorzien van een waslaag. Deze was zorgt ervoor dat het vocht niet in het hout kan trekken. Zo voorkom je vlekken en kringen en de meubels voelen glad aan. Je kunt de meubels gewoon met een natte doek afnemen.

Wij adviseren om het hout ca. 1 a 2 x per jaar in te smeren met een transparante beschermende was. Je kunt de was het beste aanbrengen en uitsmeren met een sponsje. Dit ca. 15 minuten laten intrekken en daarna goed uitwrijven met een katoenen doek. (bv met een oud t'shirt)

Wij hebben deze blanke was te koop. 

​Bruine Was:

Deze donkere was kan helpen bij oppervlakkige krasjes of oneffenheden.

Je kunt de was het beste dun aanbrengen en goed uitsmeren met een sponsje en daarna goed uitwrijven met een katoenen doek. (bv met een oud t'shirt)

We hebben deze bruine was te koop.

 

Buiten gebruik:

Heb je de meubels bij ons gekocht voor buitengebruik dan is het hout altijd rondom behandeld met een beschermende jachtlak of met een verf voor buitengebruik.

Daarbovenop behandelen we het hout met een waslaag.

Wij adviseren om het hout zelf 1 a 2 x per jaar te behandelen met een lak, olie, beits enz. speciaal voor buiten. Tevens adviseren wij om de meubels regelmatig in te wrijven met een beschermende was. Door de was te gebruiken trekt het vocht niet in het hout. Je kunt de was het beste aanbrengen en uitsmeren met sponsje. Dit ca. 15 minuten laten intrekken en daarna goed uitwrijven met een katoenen doek. (bv met een oud t'shirt) Zo blijft het hout optimaal beschermd.

Wij hebben deze onderhoud set was te koop. 

 

Onderhoud van stalen meubels:

 

​​Bij binnen gebruik:

​Wij leveren de stalen meubels op verzoek

​*Onbehandeld

*Met transparante coating

​*Met verf

 

Onbehandeld staal wil zeggen dat er geen beschermend laagje over het staal is aangebracht. Als het staal langere tijd nat of vochtig wordt kan het gaan verkleuren.

Staal behandeld met een coating of verf heeft bij normaal binnengebruik geen onderhoud nodig.

 

Bij buitengebruik:

Heb je de meubels bij ons gekocht voor buitengebruik dan is het staal altijd rondom behandeld met een beschermende coating of met een verf voor buitengebruik.

Onderhoud buitenmeubels:

Alle buitenmeubels hebben jaarlijks 1 a 2 x onderhoud nodig.

​Hout:

Wij adviseren om het hout 2 x per jaar te behandelen met een Lak, olie, beits enz. speciaal voor buitengebruik. 

Tevens adviseren wij om de meubels regelmatig in te wrijven met een beschermende was. Door de was te gebruiken trekt het vocht niet in het hout. Je kunt de was het beste aanbrengen en uitsmeren met een sponsje. Dit ca. 15 minuten laten intrekken en daarna goed uitwrijven met een katoenen doek. (bv met een oud t'shirt) Zo blijft het hout optimaal beschermd.

Wij hebben deze blanke was te koop. 

Staal:

​Wij adviseren om het staal 2 x per jaar te behandelen met een transparante coating of met verf voor staal. Dit om roest en verkleuring te voorkomen.

© 2016 - 2024 TafelsEnzo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel